1 6 width
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow

Vår hos oss

Tvååringarna fortsätter att sköta sig och utveklas på ett fint sätt. Vi har haft tvååringar med i samtliga Babyrace som körts på Gävle i år. De har skött sig fint varje gång och det är härligt att se utvecklingen på dem och att se dem växa in i rollen som tävlingshästar. Det är väldigt positivt att de får transporteras till banan och vara med om allt runtomkring själva racet. När det sedan blir lopp har de mycket vunnet på att de är vana vid att vara på trav, utan att behöva bli särskilt trötta.

Vi har fått in lite nya hästar i stallet och lite nya hästägare. Det är jätteroligt att ni valt att satsa på oss och vi hoppas att ni kommer trivas med era hästar hos oss. En närmare presentation av dem kommer att komma.

Vi har haft lite hästar som startat:
Myrsjös Zorro har varit på Solvalla och på Åby. På Solvalla blev det mesta fel innan start och han fick lägga lite onödiga krafter där. Han fick med sig pengar och gjorde det ändå bra. På Åby var han bra och slutade sexa. Han hamnade bakom en trött häst och tappade i slutskedet av loppet lite fart och fick börja om igen. Han är en liten häst med ett stort steg och mycket vilja, när han karar av att hantera detta kommer det bli riktigt bra.
Taffy har kompanjerat med Zorro till Solvalla och Åby. Han har inte riktigt fått till det i dessa starter och gått över i passgång. Han är väldigt beroende av bra banor och helt rätt balans. Till nästa lopp kommer balansen förhoppningsvis att  stämma för honom och då hoppas vi att det kommer bli bra, detta är en kapacitetsmässigt sett bra häst som har en del att hämta.
Ingrosso har varit på Bollnäs och på Romme. Han har fått med sig en tredje- och en fjärdeplats. Ingrosso gör det bra och får han lite mer tid på sig bara så komemr det bli bra, än så länge förstår han inte riktigt vad han ska göra.
Dan Josselyn startade i samma lopp som Ingrosso på Bollnäs och slutade efter galopp fyra. Han galopeprade i första sväng då kusken valde att ta upp honom för att kunna ge honom ett snällare lopp. Efter den galoppen gick han riktigt bra. Nu får han ta igen sig från tävlandet ett par veckor innan det blir start igen.
Shake it up Zet startade på Solvalla med Örjan Kihlström, han sprang och bromsade lite under hela loppet och tlll nästa start ändrar vi lite utrustning så kommer han att göra ett bra lopp igen.
Stefan Laday debuterade för oss på Rättvik och han gjorde det med bravur. Tillsammans med Oskatr Kylin-Blom segrade han väldigt lätt på ett övertygande sätt. Efter det blev han struken i en tilltänkt start på Bollnäs då han blev lite tjock i ett  ben, han tränar på och är snart tillbaka på banan.
Cobbys Starlord var ute på Gävle förra helgen och slutade tvåa efter ett tufft lopp. Han gjorde ett bra lopp och var värd att vinna men blev slagen av en häst som med en lite bättre resa för dagen var bättre.

Imorgon måndag är det dags för Taffy och Shake it up Zet att tävla på Rättvik. Fredrik ska själv köra Taffy och Samuel Rehn ska köra shake it up Zet i ett försök till Amatör SM.

 

Dela