1 6 width
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow

Tvååringspremiär

Nu är augusti här och det är dags för tvååringspremiär, på torsdag startar Hot Chocolate på Lindesberg. Hittills har tre av stallets nio tvååringar kvalat och nu är det dags för den första starten. Hot Chocolate avverkade sitt kvallopp på Bollnäs för elva dagar sedan och gjorde det med lätta ben på ett positivt sätt. Det är alltid svårt med tvååringslopp men sköter hon sig och gör det hon ska så är vi nöjda med henne.

Igår var vi på Bollnäs och deras V75 tävlingar. Aramis Hornline fick inte starta då han och Oskar orsakade två omstarter. Aramis fick gå ett jobb efteråt istället och kändes fin så det blir till att hitta ett nytt lopp.
Taffy startade på V75 och slutade 6:a. Han blev drabbad av banan som blev slirig av allt regn som kom under tävlingarna igår. Taffy har en stor bakaktion och när han inte får ordentligt med fäste blir det jobbigt för honom att ta sig framåt, han kämpade dock på bra, som han alltid gör, och fick med sig lite pengar. Taffy var redan innan gårdagens start klar för V75-finalerna på Åby om 13 dagar så nu är det bara att ladda om till den starten.

I fredags var Stefan Laday på Solvalla där han startade i ett amatörlopp. Stefan blev trött och blåste rejält efter loppet, vi får se om vi kan htta någon orsak till det innan vi letar nya lopp.

I torsdags kvalade Charisma, två år, på Gävle. Charisma gjorde det bra men hon får slipa lite på stilen innan vi startar henne. På Gävle i tordags gjorde också Cobbys Moonwalker debut för oss, något som slutade med en andraplacering. Moonwalker skötte sig bra och kämpade till sig andraplaceringen, med detta lopp i kroppen borde det bli lite rappare ben till nästa start.

Hemma tränar hästarna på i kombination med sommarbete för de yngre medans de äldre starthästarna har det lite mer sparsamt med det gröna gräset.

Dela