1 6 width
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow

Fredrik

Jag har hållit på med travhästar sedan barnsben och för mig är travsporten det självklara valet. I januari 2014 löste jag ut min proffstränarlicens så just nu är jag inne på mitt sjätte år med proffsverksamhet. För mig ligger unghästar lite extra varmt om hjärtat då jag tycker om att forma individerna och vill kunna påverka deras karriär från början. Jag har själv bedrivit uppfödning i liten skala i några år och det är något extra att vara med från start.
Jag skor hästarna själv, då jag tycker det är en viktig del av helheten för att få en hållbar häst. Jag har ett nära samarbete med veterinär Susanne Demmers, då jag tidigare jobbat på Västerbo Stuteri, samt att det ligger väldigt nära vår anläggning.

Verksamheten

Min verksamhet bedrivs på två gårdar i Huddunge, 1,5 mil från Heby. Där finns ett stall med elva boxar och två lösdrifter. På min nya gård finns tre stallar med sammanlagt 25 boxar. Det finns en rakbana med rikligt sandmaterial där hästarna går mestadels av sina jobb i. Det finns också milslånga skogsvägar i kuperad miljö med backar i olika lutning som passar perfekt för motionskörning eller uppbyggnad av unghästar. De lite snabbare jobben körs oftast på Julmyra Horse Center som ligger två mil bort. Det finns även möjlighet att köra banjobb på Gävletravet, Solvalla och Sundbyholmstravet.

Personal

Mikaela Wahlberg. Mikaela har jobbat i stallet sedan hösten 2015. Hon kommer från Gävle och har tidigare jobbat hos Jenni Åsberg och Janaxel Näsman. Mikaela är en duktig hästskötare som även är en duktig ryttare och kan ridtäna hästarna.

– Vilken är din roligaste seger som skötare? Svårt val..Inga in Heavens försöksseger till Drottning Silvias och Keycards dubbel i Hästägarecupen i Rättvik, då försök och final kördes under samma kväll.

– Hur väcktes ditt travintresse? Inpräglat sedan födseln då föräldrarna är intresserade.

– Vilket lopp vill du helst vinna? Alla 😅 .

– Vad är du bäst på i ditt jobb? Mångsidig.

Favoritmat? Räkcrepes. 

Bästa bok du läst? Dödlig årgång (Nora Roberts).

Hit vill jag åka…Island.

Solvalla eller Vincennes? Solvalla. 

Gävle eller Göteborg? Gävle.

Linnéa Andersson. Linnea har arbetat i stallet sedan november 2017.

– Vilken är din roligaste seger som skötare? Det måste vara när Head For Home vann på V75.

– Hur väcktes ditt travintresse? Uppvuxen med hästar och det har alltid funnits där så det var det självklara valet.

– Vilket lopp vill du helst vinna? Elitloppet.

– Vad är du bäst på i ditt jobb? Jag håller ofta koll på det mesta.

Favoritmat? Pasta Carbonara.

Bästa bok du läst? ”Försvunnen”.

Hit vill jag åka… Australien.

Solvalla eller Vincennes? Solvalla.

Gävle eller Göteborg? Göteborg.

—–

Johan Brandel. Johan jobbar främst med unghästarna men är även med och tränar tävlingshästarna. Johan har tidigare jobbat hos Per Lennartsson och har även några hästar hemma som han tränar. Han har en god hand med hästarna och är väldigt lugn och sansad vilket passar bra ihop med unghästar. Johan har lärlingslicens och vann 2015 lärlingsserien på Gävletravet.

Vilken är din roligaste seger som skötare? När Allowable vann på V75 till 0,56% !

– Hur väcktes ditt travintresse? Jag är uppvuxen med hästar och är den fjärde generationen som håller på med trav.

– Vilket lopp vill du helst vinna? Elitloppet!

– Vad är du bäst på i ditt jobb? Att vara positiv och glad 🙂

Favoritmat? Husmanskost, gärna pasta!

Bästa bok du läst? Baltic Dream, som jag läste för 15 år sedan.

Hit vill jag åka… Florida.

Solvalla eller Vincennes? Solvalla.

Gävle eller Göteborg? Gävle. 

—–

Valentin Prevost. har arbetat hos mig ett tag nu och fokuserar främst på mina unghästar.

– Vilken är din roligaste seger som skötare? Den kommer i framtiden.

– Hur väcktes ditt travintresse? När jag var barn, omkring sexårsåldern, var jag lite för livfull, med för mycket energi… Så min mamma körde mig till ridskolan därför att hon visste att det kunde göra mig lugnare att vistas bland hästar. Jag ville inte dit, men efter en halvtimme frågade jag när nästa gång skulle bli. Jag fortsatte tills jag fyllde 14 år. Efter lite extraarbete med galoppträning började jag på Grosbois skola. Jag tror även att jag fick en del av detta från min pappa. Han spelar och besöker ibland travbanor. Att vara med hästar är min hobby och detta blev således även mitt jobb.

– Vilket lopp vill du helst vinna? Jag vill vinna Prix de Cornulier, men det är bara en stor dröm. Men som ägare eller uppfödare Prix d’Amerique. Eller Elitkampen med Ragnhild 🙂

– Vad är du bäst på i ditt jobb? Kanske lugn när jag kör häst. Eller noggrann. 

Favoritmat? Det är ingen enkel fråga för en fransk kille. Min flickvän ber mig svara soppa för att jag vill ha det varje dag under vintern. Annars gillar jag marockansk couscous och allt som är tillagat med kärlek. 

Bästa bok du läst? Kanske inte den allra bästa, men den är internationell. Den är mycket bra och jag läste den för ett par veckor sedan; Da Vinci koden.

Hit vill jag åka…Jag vill flyga luftballong från norr till söder i Afrika med min bror. Eller i Mongoliet från mitt hem med hästar som jag fött upp själv. Men jag gissar att det blir enklare att resa till Sicilien med Camilla!

Solvalla eller Vincennes? Vincennes. 

Gävle eller Göteborg? Gävle.

—–

Annsofie Bergfelt. sköter just nu filialen på fransk mark.

– Vilken är din roligaste seger som skötare? Segrarna på Vincennes är svårslagna.

– Hur väcktes ditt travintresse? Min pappa har haft travhäst sedan han var ung. När travskolan på Axevalla startade så var jag snabbt anmäld och sedan har jag varit helt fast i travets värld.

– Vilket lopp vill du helst vinna? Elitloppet. 

– Vad är du bäst på i ditt jobb? Noggrann, tålmodig och positiv. 

Favoritmat? Grillat. 

Bästa bok du läst? Livet efter dig.

Hit vill jag åka…Nya Zeeland.

Solvalla eller Vincennes? Vincennes. 

Gävle eller Göteborg? Göteborg.

—–

Sofia Eriksson. Sofia är till vardags hästskötare på Västerbo Stuteri. Det är hennes familjegård som verksamheten delvis bedrivs på. Sofia sköter fodringar och har koll på det mesta i stallet. Hon är expert på de allra yngsta hästarna och en trygghet när de kommer till världen under vårkanten.

—–

Susanne Demmers. Veterinär, god vän och mentor. Sussi har sedan tiden på Västerbo, 2003, varit en del i verksamheten. Hon är en viktig del och finns alltid med som ett stort stöd.